Handleidingen

Antwoorden op veel gestelde vragen en stap-voor-stap uitleg over hoe onze diensten werken kun je vinden op deze pagina.

Hoe maak ik een phpMyAdmin applicatie aan?

Wat is phpMyAdmin?

PHPMyAdmin is een applicatie waarmee je je MySQL database online kunt beheren en raadplegen. Je kunt met PHPMyAdmin onder andere databases, tabellen en gegevensvelden aanmaken en verwijderen. Ook voor het maken van een backup van je databases kun je in PHPMyAdmin terecht. 

Hoe installeer ik phpMyAdmin?

Je kan phpMyAdmin installeren bij een bestaand of bij een nieuw project.Hier kan je lezen hoe je phpMyAdmin bij een nieuw project installeert. In dit voorbeeld laat ik zien hoe je phpMyAdmin installeert bij een bestaande deployment. 

Als eerst is het belangrijk om ingelogd te zijn op je persoonlijke dashboard. Klik hier om in te loggen. Vervolgens klik je op "Manage" bij de deployment waar je phpMyAdmin wil installeren. Klik vervolgens rechtsboven op "New App".


Nu krijg je een scherm waar je onderin phpMyAdmin kan selecteren, deze is gratis! Klik op phpMyAdmin en klik daarna op "Continue". 


Klik daarna op "Submit".

Onderaan je deployment kan je zien dat de phpMyAdmin container nu aangemaakt wordt, hij is nu blauw. Zodra de container groen wordt is hij aangemaakt en kan je phpMyAdmin gaan gebruiken. 

Om phpMyAdmin te benaderen klik je op de phpMyAdmin container. Je ziet hier rechts de gebruikersnaam en wachtwoord staan. De gebruikersnaam is altijd "root". Voor het wachtwoord kan je op "Show" klikken. Sla deze gegevens op en klik vervolgens rechtsboven op de URL, dit is de URL waarmee je naar phpMyAdmin kan gaan. 

Vul bij het inlogscherm de gegevens in die je zojuist heb opgeslagen. Je zit nu in het phpMyAdmin dashboard met de databases die jij in je deployment hebt staan. 


Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klaar voor de start?


Meld je aan en binnen enkele minuten draait je eerste server of container.

Aanmelden

of stel ons je vraag via de online chat