Handleidingen

Antwoorden op veel gestelde vragen en stap-voor-stap uitleg over hoe onze diensten werken kun je vinden op deze pagina.

Een bestaande disk uitbreiden in Windows

In dit artikel leg ik je uit hoe je een bestaande disk kunt uitbreiden. Als je het pakket upgrade dan groeit de disk vanzelf mee, alleen je moet hem in het OS nog wel zelf uitbreiden. Dit kunnen we helaas niet voor je doen.

Let op! Tijdens deze actie wordt de server meerdere keren opnieuw opgestart. Zorg er dus voor dat je gebruikers op de hoogte zijn van eventueel onderhoud

Maak ook een back-up! Als je hem nu maakt, en na de actie direct verwijderd dan kost het je vrijwel niets

Disk uitbreiden in de portal


Allereerst moet de server uitgeschakeld worden om wijzigingen te kunnen maken en een disk toe te voegen. Dit kun je in de portal doen met de 'Stoppen' of 'Geforceerd stoppen' knop.

Vervolgens kun je via 'Storage' - 'Disks' je schijven bekijken en uitbreiden, of je kunt het gehele pakket upgraden via de 'Server upgraden' knop.

Disk uitbreiden in Windows

Log allereerst in via RDP of via de console. Open vervolgens het Disk Management paneel door hem te openen via Windows Start of te zoeken naar diskmgmt.msc 

Windows laat je hier de ongebruikte ruimte zien, zoals je in onderstaande afbeelding rechts kunt zien. Rechtermuisklik op de partitie die je wilt uitbreiden, en klik op 'Extend Volume'.

De standaardwaarden in het Extend Volume paneel maken de disk automatisch zo groot mogelijk, dit kun je zo laten staan tenzij je graag een aparte partitie wilt. Klik op Next, en als de waarden goed zijn kun je op 'Finish' klikken.Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klaar voor de start?


Meld je aan en binnen enkele minuten draait je eerste server of container.

Aanmelden

of stel ons je vraag via de online chat