Handleidingen

Antwoorden op veel gestelde vragen en stap-voor-stap uitleg over hoe onze diensten werken kun je vinden op deze pagina.

Hoe benader ik mijn containerbestanden via FTP?

Je kan de container benaderen via SFTP en niet via FTP. 

FTP is niet veilig voor het overbrengen van bestanden. Maar wat is het verschil tussen FTP en SFTP dan?

FTP

FTP (File Transfer Protocol) is een protocol welke wordt gebruikt om data op het internet te verplaatsen. De authenticatie van het FTP protocol vindt plaats middels een gebruikersnaam, een wachtwoord en een poort (meestal 21). De conversatie tussen de client en de server vind plaats middels een tekstbestand en alle communicatie tussen de twee partijen wordt onveilig over het internet verstuurd. Dit betekend bijvoorbeeld dat je gebruikersnaam en wachtwoord als tekst verzonden worden waardoor gemakkelijk door een derde onderschept kan worden.

SFTP

SFTP (Secure File Transfer Protocol) is bestandsbeheer net zoals FTP maar dan met een SSH (Secure Shell) verbinding. De verbinding is altijd versleuteld en daarom een stuk veiliger. Door de encryptie van de verzonden informatie, is de vertrouwelijkheid en integriteit van de verzonden informatie verzekerd. Het protocol gaat er vanuit dat de authenticatie met de gebruiker gebeurd is bij het maken van de verbinding tussen client en server.

Om in te loggen moet je de gegevens opzoeken in het dashboard. Klik hier om in te loggen op het dashboard. Vervolgens klik je linksboven op "Applications" en klik vervolgens op "Manage" van de deployment waarop je via SFTP wil inloggen. 

Klik vervolgens op de container waarop je wilt inloggen en klik vervolgens rechtsboven op "Setup"Hier zie je de SFTP gegevens staan. Je kan achter password op "show" klikken om het wachtwoord te zien. 

In dit voorbeeld gebruik ik de SFTP client: Filezilla. Open je (S)FTP client en vul deze gegevens in. 

Klik daarna op "Snelverbinden", nu krijg je een popup met de melding over het certificaat. Vind deze aan en klik op "OK".


Nu ben je ingelogd en kan je je bestanden beheren. 

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klaar voor de start?


Meld je aan en binnen enkele minuten draait je eerste server of container.

Aanmelden

of stel ons je vraag via de online chat