Handleidingen

Antwoorden op veel gestelde vragen en stap-voor-stap uitleg over hoe onze diensten werken kun je vinden op deze pagina.

Aan de slag met WordPress

Nadat je je server met de 'WordPress' applicatie hebt besteld, moet je nog handmatig een stap uitvoeren via de terminal. In dit artikel leg ik je uit hoe je dat moet doen.

1. Pas het A record naar de server IP die je hebt aangemaakt. Op deze manier kun je het A record veranderen in cPanel.

2. WordPress heeft wel even de tijd nodig om te installeren, dus wacht rond de 5-10 minuten. Log in via SSH op de VPS. Gebruik de login gegevens van root. Lees hier hoe je inlogt voor Windows en MAC.

ssh root@gebruik_je_server_ip

Wacht een paar seconden, vervolgens word je gevraagd om het domein in te vullen. Als je het onderstaande niet ziet naar 10 seconde, type je het onderstaande commando in en wacht je nog een paar minuten.  Na een paar minuten kun je het bovenstaande commando nog een keer gebruiken om het onderstaande te zien.

exit

3. Hier vul je het domein in wat je hebt geregistreerd. Als je dat gedaan hebt klik enter. Om het domein te verifiëren type "y"in en klik enter.

4. Nu gaan we SSL aanzetten voor dit domein voor een veilige verbinding, het welbekende slotje. Type "y"in en klik op enter. Let op! Hiervoor moet het domein naar het IP adres van de server wijzen.

5. Daarna vul je een email adres in en klik je op enter. Om de verificatie daarvan te doen type "y" in en klik enter.


6. Het certificaat is succesvol geïnstalleerd. Dan wordt er gevraagd of je HTTPS (SSL = is een beveiligde verbinding) wilt forceren om te overschrijven voor dit domein. Type 'Y' om dat in te stellen.

7. We willen nu dat het systeem geüpdatet wordt en dat wordt ons ook gevraagd bij de zesde stap. Type 'Y' om verder te gaan

8. Herstart de server. Als je dit niet doet krijg je een 503 foutmelding op je domein. Dit kun je doen met het onderstaande commando of via de 'Herstart' knop in het portaal.

systemctl reboot

9. Pas de lokale hostfile aan als je gelijk wilt beginnen met het bouwen van je site. Wijzig ook de DNS naar de server. Voor cPanel doe je dat op deze manier.

10. Open een privé venster. Stel de taal in. Je kunt zowel Engels en Nederlands kiezen. Scrol naar beneden naar de N om Nederlands te kiezen. Klik daarna op continue (doorgaan).

11. Vul op deze pagina de Site titel in, Username, sterk Password (wachtwoord), Your Email (je email) en klik op Install WordPress (installeer WordPress)

12. De installatie is klaar! Je kunt nu klikken op login.

13. Je kunt nu inloggen met je gegevens die je zojuist hebt ingevuld.

Bekijk gerust onze anders helpartikelen over het opzetten van je VPS-App.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klaar voor de start?


Meld je aan en binnen enkele minuten draait je eerste server of container.

Aanmelden

of stel ons je vraag via de online chat