Handleidingen

Antwoorden op veel gestelde vragen en stap-voor-stap uitleg over hoe onze diensten werken kun je vinden op deze pagina.

Wat houdt de appname in? En hoe wijzig ik deze?

De appname is de naam van een container, dit heeft verder geen impact op zijn functionaliteit en is vooral voor je eigen gemak. Zoals je ziet heb ik er een beetje een bende van gemaakt, ik gebruik de standaard gegenereerde namen en het is allemaal wat onduidelijk. Ik wil de namen aanpassen, zodat het allemaal wat overzichtelijker is en ik beter weet welke container waarvoor dient.

Zoals je kan zien heb ik 5 containers in deze deployment. De appname vind je naast de soort container in het blauw. Ik heb dus 2 WordPress container die allebeide de random gegenereerde naam gebruiken. Dat is niet handig, dus ik wil ze WordPress installatie 1 en WordPress installatie 2 noemen.

Hoe ga ik de naam wijzigen?

De appname kan je eenvoudig wijzigen. Als je nog niet bent ingelogd op het dashboard, klik dan hier om in te loggen.

Daarna ga je naar "Applications" en klik je op "Manage" van het project dat je wilt gaan wijzigen. Vervolgens klik je op de oude standaard naam van de container, in mijn geval ga ik boring-bartik8 hernoemen. Dit doe ik door allereerst op het tandwieltje te klikken rechtsboven, waarna er een klein "drop-down" menu'tje naar beneden komt. Hier klik ik op "Edit".


In dit menu kun je de naam wijzigen. Dit heeft geen invloed op het Primary Domain waarmee je in de browser inlogt op de container. 

Zoals hieronder te zien is, is mijn overzicht van de deployment zo een stuk overzichtelijker geworden. Zo is het een stuk gemakkelijker om onderhoud uit te voeren op de juiste containers wanneer nodig.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klaar voor de start?


Meld je aan en binnen enkele minuten draait je eerste server of container.

Aanmelden

of stel ons je vraag via de online chat