Handleidingen

Antwoorden op veel gestelde vragen en stap-voor-stap uitleg over hoe onze diensten werken kun je vinden op deze pagina.

Hoe installeer ik SSL op mijn container?

Er zijn 2 manieren om een SSL certificaat te installeren. Je kunt onze eigen gratis LetsEncrypt SSL certificaten gebruiken, maar je kunt ook je eigen SSL installeren. In dit voorbeeld laat ik beide manieren zien. Om een SSL certificaat te installeren, moet je ingelogd zijn op ons dashboard, en het project te openen waar je het certificaat wilt gaan installeren. Klik hier om in te loggen. Klik vervolgens links op SSL om het SSL menu te openen.Gratis Lets Encrypt certificaat installeren

Heb je nog geen domeinnaam toegevoegd aan de container? Kijk dan naar dit artikel over hoe je een domein moet toevoegen, daar staat ook uitleg over het aanzetten van SSL bij het aanmaken.

Als je al wel een domeinnaam hebt toegevoegd, maar nog niet een SSL certificaat moet je LetsEncrypt nog aanzetten. Dit doe je door links naar "Domain Routing" te gaan. In dat menu klik je achter de domeinnaam op het moersleuteltje om naar de instellingen te gaan.

Nadat je op het moersleuteltje hebt geklikt, kom je in het volgende scherm terecht. Hier moet je het vakje onder "Enable LetsEncrypt Free SSL" aanvinken. Vervolgens klik je op de groene knop "Save". Daarna kom je weer terug in het vorige scherm, waar te zien is dat LetsEncrypt bezig is met het verifiëren van de DNS voor het certificaat. Zorg ervoor dat je het IP adres van de container toegevoegd hebt in de A record van de DNS instellingen bij je registrar. Anders mislukt het aanvragen.

Eigen certificaat installeren

LET OP!: Als je een eigen certificaat wilt gebruiken, moet je in de instellingen van de domeinnaam LetsEncrypt uitschakelen. Dit doe je door bovenstaande stappen te volgen,  maar in plaats van het vakje aanvinken het vakje uitvinken.

Klik links in het menu van je deployment op SSL. Je komt dan in dit menu terecht:

Om een eigen SSL certificaat toe te voegen, klik je rechtsboven op de knop "UPLOAD SSL". 

Linksboven kies je de deployment die gebruikt wordt voor het SSL certificaat, en rechtsboven moet je de container selecteren. Let op: dit moet de container zijn waar de domeinnaam op staat. Anders dan lukt het niet. Links vul je het certificaat in dat je van de leverancier hebt gekregen, en rechts je private key. Scroll vervolgens naar beneden en vul daar nog de optionele Certificate Authority in. Dit is optioneel. Klik daarna op de groene knop "SAVE". Als het certificaat juist is, wordt hij gecontroleerd en zal hij actief worden. Krijg je een foutmelding, dan kan er wat mis zijn met het certificaat. Kom je er echt niet uit, kun je uiteraard contact met ons opnemen via de chat, de telefoon of mail.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klaar voor de start?


Meld je aan en binnen enkele minuten draait je eerste server of container.

Aanmelden

of stel ons je vraag via de online chat