Handleidingen

Antwoorden op veel gestelde vragen en stap-voor-stap uitleg over hoe onze diensten werken kun je vinden op deze pagina.

Server beheren via de console

In dit artikel leg ik je uit hoe je op de console van je server in kunt loggen.

De console is nuttig voor probleemoplossing als je geen SSH toegang kunt krijgen op je server. Hiervoor heb je wel het root-wachtwoord van de server nodig.

In dit artikel gebruik ik de gratis VNC cliënt van RealVNC

Stap 1: Schakel via de portal console-toegang in. Om veiligheidsredenen raad ik je aan consoletoegang alleen in te schakelen als je die nodig hebt. Klik op 'Consoletoegang inschakelen'. Onderaan de pagina verschijnen nu de gegevens voor consoletoegang.

Stap 2: Voer de URL in met het poortnummer in de VNC client. Waarschijnlijk krijg je daarnaast een waarschuwingsmelding, klik hier op 'Accepteren'.

Stap 3: Voer het wachtwoord in dat in de portal staat.

Stap 4: Vervolgens ben je ingelogd en kun je bij de command-line of Windows GUI van je server. Blijft het scherm zwart? Druk dan een keer op de spatiebalk.

Stap 5: Ben je klaar? Dan raad ik je aan om de console toegang weer uit te schakelen. Dit kan met de 'Console toegang uitschakelen' knop in de portal. Bij het in- en uitschakelen van de consoletoegang zal de server elke keer een ander wachtwoord krijgen.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klaar voor de start?


Meld je aan en binnen enkele minuten draait je eerste server of container.

Aanmelden

of stel ons je vraag via de online chat