Handleidingen

Antwoorden op veel gestelde vragen en stap-voor-stap uitleg over hoe onze diensten werken kun je vinden op deze pagina.

Firewallregels

Let op! Firewallregels kunnen impact hebben op de bereikbaarheid van je server. Weet je niet zeker hoe je de regels juist instelt? Neem dan contact op met onze supportafdeling. Je kunt de firewall altijd uitschakelen.

Bij onze pakketten zit ook een gratis firewall ingebouwd. Je kunt de regels beheren in onze portal. Het voordeel van firewalls is dat je je server kunt ontlasten en kunt beveiligen. 

Je server hoeft geen verbindingen meer te weigeren op poorten die hij toch niet gebruikt, en poorten waar alleen jij wat te zoeken hebt kun je onbereikbaar maken behalve voor jou.

Het voordeel van deze firewall ten opzichte van een softwarematige die je op je server installeert is dat jouw server niet al het verkeer zelf hoeft te filteren, maar dat het al voor hem gedaan wordt.

Hoe werkt een firewall
Een firewall is een systeem die netwerkverkeer kan filteren op basis van een lijst met regels. Bij elk pakketje wordt gekeken of hij ook voldoet aan een regel die bij de firewall staat en wat er dan moet gebeuren, accepteren of blokkeren.


In dit voorbeeld zie je 2 regels. Als iemand vanaf het adres 192.168.0.10 verbinding probeert te maken met poort 22, wordt die doorgelaten. Als iemand vanaf een ander IP adres verbinding probeert te maken wordt die tegengehouden

Aan de hand van een aantal voorbeelden laat ik je nu zien hoe je voor specifieke situaties firewall regels maakt. 

Tip! Kijk voordat je firewall regels gaat maken welke poorten op jouw server allemaal gebruikt worden. Hier is een leuk artikel over hoe je kunt zien welke poorten Linux gebruikt.

Voorbeeld: Regels voor webserver

Ik heb in dit voorbeeld een webserver draaien. Hierop staan alleen een aantal websites. Webservers gebruiken standaard poort 80 voor HTTP, en poort 443 voor HTTPS. Deze 2 poorten moeten voor iedereen op het internet toegankelijk zijn. Ik wil vanaf mijn IP adres bij SSH poort 22 komen, verder mag niemand er bij.

Let op! Vergeet niet de firewallregels voor DNS toe te voegen. Anders kan je server geen DNS requests meer verwerken van onze DNS servers.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klaar voor de start?


Meld je aan en binnen enkele minuten draait je eerste server of container.

Aanmelden

of stel ons je vraag via de online chat