Handleidingen

Antwoorden op veel gestelde vragen en stap-voor-stap uitleg over hoe onze diensten werken kun je vinden op deze pagina.

Aan de slag met cPanel

In dit artikel ga ik het hebben over wat hoe je aan de slag kunt met cPanel. cPanel servers vereisen minimaal 1GB RAM, maar 2GB RAM of meer wordt sterk aangeraden.

1. Gebruik het IP van de server. Ga naar je browser en type in https://jeipvandeserver.cprapid.com:2087

2. Vul de gebruikersnaam root in en het wachtwoord van de server. Je gebruikt hier het wachtwoord dat eenmalig getoond is na het aanmaken van de server.

3. Accepteer de voorwaarden - dus klik op Agree to All

4. We gaan nu de nameservers invullen. Je kunt de standaard nameservers van cPanel gebruiken. Dat zijn ns1.cprapid.com en ns2.cprapid.com. Als je wel een eigen DNS server wilt gebruiken kun je het zo invullen ns1.jedomein.nl. Je vult dus je domein in voor ns1. en hetzelfde doe je voor ns2. Vul je email adres en de nameservers in en klik op Finish.

5. Scrol naar beneden en klik op View All Features. Op deze manier kun je al mogelijk zien en op zoeken door aan de linkerkant te zoeken. In de zoekbalk kun je opties opzoeken zoals Change root password.

6. We zijn nu in principe klaar met de installatie. Wat ik je aanraad om te doen is het root-wachtwoord aan te passen. Dat kun je vinden in dit artikel Hoe verander je het root wachtwoord in WHM en in dit artikel kun je zien hoe je een cPanel account aanmaakt.


Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klaar voor de start?


Meld je aan en binnen enkele minuten draait je eerste server of container.

Aanmelden

of stel ons je vraag via de online chat