Handleidingen

Antwoorden op veel gestelde vragen en stap-voor-stap uitleg over hoe onze diensten werken kun je vinden op deze pagina.

Hoe maak je een cPanel account aan in WHM?

1. Login op je WHM en cPanel server.


2. Klik op Create a New Account.


3. Vul hier de volgende domein informatie in: Domein, gebruikersnaam, wachtwoord en email adres.


4. Voor het pakket kun je het standaard pakket selecteren. 


5. Als je wilt kun je nu quota's instellen. Standaard staat alles op Unlimited. Maar omdat je waarschijnlijk gelimiteerde resources hebt kun je het best daar op aanpassen door dus quota's in te stellen. Je kunt bijvoorbeeld disk space op 5GB of meer instellen. Dit hangt af van welke resources je hebt.


6. Je kunt hier instellingen aanpassen en aanvinken wat je graag wilt gebruiken.


7. Dan kun je de mail route instellen. Selecteer de optie die in jou situatie hoort. Als je niet van plan bent om te mailen met je server, zet je hem op Remote Mail Exchanger. Als je wel mailboxen op jouw eigen server wilt hebben, kies je voor Local Mail Exchanger. Als je niet welke je hebt kun je het beste de bovenste optie kiezen.


8. Dan kun je nog reseller instellingen instellen. Je kunt dan van het account een reseller account maken. Als je het leeg laat dan heb je gewoon een standaard account. Een reseller is een tussenpersoon die het product doorverkoopt.


9. DKIM staat standaard zoals je hieronder ziet. DKIM is een afkorting en staat voor "DomainKeys Identified Mail", het is methodiek die wordt gebruikt om een e-mail terug te koppelen aan een domein. Een SPF record kun je omschrijven als welke servers namens de domeinnaam e-mail mogen verzenden. De laatste opties kun je kiezen als je niet de nameservers wilt gebruiken die lokaal staan. De laatste optie zorgt ervoor dat elke bestaande DNS zone overschreven wordt voor dit account.


10. Klik nu op Create onderaan in het blauw.Bekijk gerust onze andere artikelen.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klaar voor de start?


Meld je aan en binnen enkele minuten draait je eerste server of container.

Aanmelden

of stel ons je vraag via de online chat