Handleidingen

Antwoorden op veel gestelde vragen en stap-voor-stap uitleg over hoe onze diensten werken kun je vinden op deze pagina.

Aan de slag met Nextcloud

In dit artikel ga ik je uitleggen hoe je aan de slag kunt gaan met Nextcloud.

1. Maak de VPS-App Nextcloud aan in het portaal. Zie hier hoe je een VPS-App kunt aanmaken.

2. Als de server aangemaakt kopieer alle gegevens naar bijvoorbeeld een wachtwoordmanager. Daar sla je alle wachtwoorden op. Dat is op deze pagina.

Als je dat gedaan hebt klik dan op Ga verder.

3. Het script is nu aan het uitvoeren. Dit duurt een aantal minuten (5-10). We passen het A record aan van het domein naar de VPS. Als je bij ons ander bedrijf XXL Hosting het domein hebt kun je op het bovenstaande tekst A record klikken om te zien hoe je het A record wijzigt in cPanel. Daarnaast kan het ook handig zijn als je geen cPanel hebt.

4. Daarna kunnen we de hostfile aanpassen. Dat doe je op deze manier in dit artikel. Je kunt niet via een privé venster in Nextcloud komen alleen met een standaard venster(tab). Mocht er staan het is geen trusted (vertrouwd) domein, wat bijna niet kan. In het script staat namelijk dat de huidige hostnaam trusted wordt. Dan kun je het volgende commando uitvoeren in de terminal en achter de = zet je het domein (hostnaam/servernaam). 

sudo nextcloud.occ config:system:set trusted_domains 1 --value=

5. Je kunt nu inloggen op Nextcloud met de gegevens die in het begin eenmalig werden laten zien. De gebruikersnaam is in ieder geval admin. Je ziet alleen rechtsboven nog geen SSL-certficaat. Lees hier verder. Bekijk gerust onze andere artikelen.


 

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klaar voor de start?


Meld je aan en binnen enkele minuten draait je eerste server of container.

Aanmelden

of stel ons je vraag via de online chat