Handleidingen

Antwoorden op veel gestelde vragen en stap-voor-stap uitleg over hoe onze diensten werken kun je vinden op deze pagina.

Nextcloud admin gebruiker wachtwoord aanpassen

In dit artikel ga ik je uitleggen hoe je het admin wachtwoord van Nextcloud kunt aanpassen.

1. Ga naar je browser en login op Nextcloud.

2. Zodra je bent ingelogd klik je rechtsboven op het A logo van de admin. Waarschijnlijk heb je een ander kleurtje dan hieronder. Daarna klik je op Gebruikers.

3. Klik nu achteraan op het pennetje om de admin gebruiker te bewerken.

4. Nu kunnen we het nieuwe wachtwoord invullen. Dat doen we op tekst vlak Toevoegen nieuw wachtwoord. Daar vul je het nieuwe wachtwoord in dat je hebt gegenereerd uit bijvoorbeeld je online wachtwoordenkluis.

5. Als je dat hebt gedaan ben je ook in de gelegenheid om een nieuw email adres toe te voegen. Dit hoeft natuurlijk niet. Om het nieuwe wachtwoord definitief te wijzigen klikken we achteraan op het vinkje.

6. Nu is het gewijzigd. Als je dat wilt testen dan kan dat. Wat je dan doet is weer rechtsboven op de ronde A klikken en dan klik je op uitloggen.

7. Als het wachtwoord hetzelfde is gebleven dan kun je weer uitloggen en klikken op wachtwoord vergeten om een nieuw wachtwoord in te vullen.

8. Vul de gebruikersnaam admin in of het emailadres.Via het email adres kun je het nieuwe wachtwoord invullen. Sla het goed op in je online wachtwoordenkluis.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klaar voor de start?


Meld je aan en binnen enkele minuten draait je eerste server of container.

Aanmelden

of stel ons je vraag via de online chat