Handleidingen

Antwoorden op veel gestelde vragen en stap-voor-stap uitleg over hoe onze diensten werken kun je vinden op deze pagina.

Hoe migreer ik een WordPress website naar de container omgeving?

(Onderaan is een uitlegvideo)

In deze tutorial ga ik uitleggen hoe je een website vanaf shared hosting migreert naar onze container cloud. Hiervoor heb je een aantal dingen nodig.

  1. FTP toegang tot de huidige hoster.
  2. Toegang tot de phpmyadmin van de huidige hoster.

We gaan beginnen met het aanmaken van een deployment. Hoe je dat moet doen kan je hier lezen. Denk erom dat je ook een phpmyadmin container aanmaakt voor het migreren van de database. 

Het eerste wat we nu gaan doen is het downloaden van de Wordpress bestanden. Je logt in op de FTP van je huidige hoster en gaat naar de locatie waar de Wordpress bestanden staan, meestal staan deze in de public_html. Zorg ervoor dat je alle bestanden download.

De volgende stap is om in te loggen op de phpmyadmin van de huidige hoster. Hiermee kan je een export van de database maken. Zodra je bent ingelogd op de phpmyadmin klik je op de juiste database en klik je bovenin op exporteren en klik daarna op start.

Er wordt nu een .sql bestand gedownload. Deze moet je goed opslaan. 

Nu gaan we de Wordpress bestanden uploaden naar de container cloud. Voordat we dat gaan doen is er nog 1 belangrijke stap die we moeten doen. in de wp-config.php staan de gegevens van de database zodat Wordpress connectie kan maken met de database. Deze gegevens zijn natuurlijk veranderd. 

Log in op de FTP van de container. Hier kan je lezen hoe je dat moet doen. Open de wp-config.php op de container en kopieer het volgende stukje:

En vervang stukje in de wp-config.php van je eigen Wordpress bestanden.  Vervolgens verwijder je alle bestanden die nu op de container staan. Deze ga je namelijk vervangen met je eigen Wordpress bestanden. 

Zodra deze bestanden verwijderd zijn kun je je eigen Wordpress bestanden uploaden. 

Zodra dit gedaan is kunnen we verder met de database. Log in op de phpmyadmin van de container database. Klik links op de database en vervolgens bovenin op importeren. Klik op "Bestanden kiezen" en kies de .sql file die we eerder hebben gemaakt en klik daarna op Starten. Nu wordt de database geïmporteerd.

De website is nu in principe overgezet. Je moet nog wel de domeinnaam toevoegen aan de container en de dns overzetten. Hoe je dat moet doen kan je hier vinden. 

Mocht je nog vragen hebben of ergens tegen aan lopen kan je altijd contact met ons opnemen. 

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klaar voor de start?


Meld je aan en binnen enkele minuten draait je eerste server of container.

Aanmelden

of stel ons je vraag via de online chat