Handleidingen

Antwoorden op veel gestelde vragen en stap-voor-stap uitleg over hoe onze diensten werken kun je vinden op deze pagina.

Hoe maak ik een WordPress applicatie aan?

Een Wordpress applicatie is gemakkelijk aan te maken. Als eerst is het belangrijk om ingelogd te zijn op het dashboard. Klik hier om in te loggen. Zodra je bent ingelogd klik je boven op "Applications" en klik je vervolgens op "New Project".

Vervolgens krijg je een pagina waar je kan kiezen welke applicaties je kan aanmaken. We kiezen hier voor Wordpress. Automatisch kiest hij ook voor MariaDB, deze is nodig voor de database. Je kan er ook voor kiezen op phpMyAdmin erbij te nemen (Deze is gratis). Ik selecteer deze ook. 

Vul bij het veld op de balk onderin de naam van de website in, of de naam van de klant, of de naam van het project. Het is maar net wat je zelf handig vindt. Ik kies in dit voorbeeld voor "wordpresscontainer". Klik onderaan op "Continue" om te applicatie aan te maken. 

Nu krijg je een scherm waar je kan kiezen welk type container de applicatie moet krijgen. Je kan verschillende specificaties kiezen, dit hangt af wat je met de website wilt gaan doen, je kan dit altijd nog veranderen. Ik kies in dit voorbeeld voor 2x een S container. 

Klik vervolgens onderaan op "Continue".

Hierna kom je in een overzicht van je bestelling. Klaar hier op "Submit".

De deployment wordt nu aangemaakt. Dit kan je zien aan de blauwe kleur. Zodra hij klaar is wordt hij groen. Zodra hij groen is klik je op "Manage". Wat je nu nog moet doen is het instellen van je Wordpress. Je kan dit doen door naast de WordPress container op het tweede linkje te klikken.


Nu kom je op de pagina van WordPress waar je de taal kan kiezen, in dit voorbeeld gaan we voor Nederlands. Nadat je deze geselecteerd hebt, klik je op "Doorgaan". Vervolgens kom je op de pagina waar je de site-titel, gebruikersnaam, wachtwoord en het mailadres in kan vullen voor je Wordpress installatie. Vul deze gegevens in en klik op "WordPress installeren" .

Nu ben je klaar met de installatie van WordPress. Klik op de knop "Inloggen" om in te loggen op je WordPress.

Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klaar voor de start?


Meld je aan en binnen enkele minuten draait je eerste server of container.

Aanmelden

of stel ons je vraag via de online chat