Handleidingen

Antwoorden op veel gestelde vragen en stap-voor-stap uitleg over hoe onze diensten werken kun je vinden op deze pagina.

PHP-instellingen wijzigen OpenLiteSpeed of NGiNX container

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je PHP-instellingen kunt aanpassen.

Er zijn 2 methodes waarop je PHP-instellingen aan kunt passen. Je kunt hier een paar environment variabelen voor gebruiken welke je via de containerportal instelt, of je kunt gebruik maken van de php.ini override functie van OpenLiteSpeed. De eerste methode is makkelijker maar een stukje beperkter; de tweede methode is uitgebreider.

PHP-instellingen in environment variabelen instellen (OpenLiteSpeed & NGiNX)

Let op! Dit werkt alleen voor containers met PHP-versie 7.4 of hoger. Voor PHP-versie 7.3 kun je dit instellen via de PHP ini methode.

Open de WordPress container door eerst via Applications onder het juiste project op Manage te klikken en vervolgens de WordPress / PHP container aan te klikken.

Klik op het tandwieltje rechtsboven en kies voor environment.

Klik op CREATE ENV of pas de bestaande waarde aan indien die al ingevuld is.

Voer dan de naam in van de setting die je wil aanpassen, zoals in dit voorbeeld de PHP Memory Limit. We ondersteunen de onderstaande settings:

PHP_LSAPI_CHILDREN
PHP_MAX_CONN
PHP_INPUT_VAR
PHP_UPLOAD_SIZE
PHP_INPUT_TIME
PHP_EXEC_TIME
PHP_TIMEZONE
PHP_POST_SIZE

Als laatste moet je een rebuild uitvoeren. Ga terug naar je WordPress container door op het linkje te klikken net voor Settings and..

Klik bij container op het aan/uit icoon om het submenu te openen en klik op Rebuild. Na enkele minuten zou de wijziging verwerkt moeten zijn.

PHP-instellingen wijzigen via php.ini override voor OpenLiteSpeed

Als bovenstaande manier niet de instellingen aanpast die je aan wilt passen, kun je ook de php.ini overriden via de OpenLiteSpeed web interface. Hiermee kun je op de 'klassieke' manier PHP instellingen aanpassen; je hebt meer mogelijkheden, maar de weg ernaartoe is iets complexer.

Open allereerst de OpenLiteSpeed webinterface. Weet je niet hoe je die kunt openen? Kijk dan eerst bij deze handleiding: https://www.cloudprovider.nl/handleidingen/444-hoe-log-ik-in-op-de-litespeed-admin

Klik als je eenmaal ingelogd bent in de OpenLiteSpeed webinterface links op Virtual Hosts, en vervolgens op View.

Als je de virtual host geopend hebt, klik je op het tabblad General, en vervolgens kies je helemaal onderaan de pagina bij php ini override voor het Edit knopje.

Vul hier je gewenste wijzigingen in, zoals de memory limit in het voorbeeld. Klik vervolgens op het Save knopje, en herstart vervolgens Litespeed met de groene herstart-knop. De PHP waarde is nu ingesteld.


Contact

Liever persoonlijk contact?


Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, of heb je liever persoonijk contact? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Klaar voor de start?


Meld je aan en binnen enkele minuten draait je eerste server of container.

Aanmelden

of stel ons je vraag via de online chat